Jump to content

5 látványos cellulitcsökkentő módszer

2016. 01. 28. 14:28

A cellulit a nők 90%-át érinti, még a vékony nők is küzdenek a makacs narancsbőrrel. Íme néhány szuper módszer ami látványosan csökkentheti a cellulitot!

Zöldséggel és gyümölccsel a narancsbőr ellen
Ha cellulitmentes, gyönyörű bőrről ábrándozol, felejtsd el egy időre a hamburgert, helyette fogyassz szilíciumban gazdag ételeket, mint például a petrezselyem, mely erősíti a szöveteket. Amennyire lehet, iktass be gyümölcs és zöldség napokat, és ne feledd, az avokádó, a spárga, és a brokkoli esküdt ellensége a narancsbőrnek.

Folyadékpótlás
Narancsbőr esetén fontos, hogy kellő figyelmet fordíts a megfelelő folyadékfogyasztásra. Igyál rendszeresen ásványvizet, frissen facsart zöldségleveket és persze minél több gyógyteát és zöldteát. Érdemes odafigyelni a méregtelenítésre is, tavasszal és ősszel tarts legalább pár napos léböjtkúrát. Meglátod a szervezeted meghálálja majd!

A sportról se feledkezz el!
A narancsbőr elleni harc mozgás nélkül kezdettől veszett ügy. Fontos azonban, hogy olyan mozgásformát válassz, mely speciálisan a problémás területen fejti ki hatását. Elle Macpherson és Claudia Schiffer a teljes test vibrációs tréningre esküszik. „A Power Plate edzés alatt az izmok másodpercenként 25-50 alkalommal húzódnak össze. Ha egyszerűen csak ráállunk a Power Plate gépre, mondjuk 30 Hz beállításon, 30 másodpercre, ez 900 izom összehúzódást fog kiváltani! Azaz az idő töredéke alatt maximális kalóriaégetést produkálsz, és mindezt töredék idő alatt, a hagyományos edzéshez képest. Jellemzően egy Power Plate edzés fél óráig tart. Az egyes gyakorlatokat csak 30-60 másodpercig kell végezni, és már jöhet is a következő. Ami a legészrevehetőbb, az az, hogy az edzésekkel együtt változik az alak, az egész test feszesebb, tonizáltabb lesz”- árulta el Csuka Joli vezető edző!

Próbáld ki a nyirokmasszázst!
A masszázs a bőr és a kötőszövet megdolgoztatásával aktiválja a nyirokkeringést. Ezáltal méregteleníti a testet, kisimítja a narancsbőrt, és ellazítja az idegrendszert. A kézi masszázs mellett a gépi kezelés is nagyszerű megoldást jelenthet, ilyenkor a zsírbontó kezelést követően a nyirokmasszázs segíti a szabad zsírsavak ürülését.

Narancsbőr ellen házilag?
Az olyan összetevők, mint például a tengeri alga, a koffein, vagy a ginkgó segít a bőr feszesítésében és a zsírsejtek lebontásában. A legjobb, ha a krémekkel alaposan bemasszírozod a problémás területet. Ezeket a kencéket, azonban otthon magad is elkészítheted, de előtte mindig végezz bőrtesztet! Ha inkább az illóolajokban hiszel, válassz olyanokat, melyek serkentik a vér-és nyirokkeringést, mint például a fahéjolaj vagy a rozmaringolaj.