Jump to content

Gyógyulás gyömbérrel egy éjszaka alatt

2017. 09. 13. 08:57

Húsvét vasárnapjára fantasztikusnak ígérkező kirándulást terveztünk a Mecsekbe, egy patakszelte erdőbe. Persze, hogy éppen ezelőtt tört rám a legfájdalmasabb torokfájás, amit valaha éreztem...! Mondhatnánk, hogy Murphy Törvénye, de tudtam: szó sincs erről. Jó ideje foglalkozom a betegségek lelki okaival, így nem kellett sokáig gondolkodnom, hogy miért betegedtem meg ennyire. Az utóbbi időszakban sok negatív gondolatom támadt és ennek hangot is adtam - legalábbis amíg volt hangom. A testem ugyanis gyorsan segített, hogy rossz úton járok, és ezzel ártok magamnak - testileg és lelkileg egyaránt.

A fájdalom mértékén magam is meglepődtem. A legdurvább mandulagyulladások idején sem küzködtem ennyire. De tudtam, valahogy meg kell gyógyulnom másnapra, mert nem szeretnék kimaradni a kellemes élményekből. A betegségek lelki okainak felismerése valóban nagyon fontos és segít, de attól még igényelhet időt a gyógyulás. A legfontosabb lépést már megtettem - megígértem magamnak, hogy újra optimistább leszek és pozitívabb hozzáállást tanúsítok az élethez. De szükségem volt valamilyen gyors, hathatós és kézzel fogható segítségre is. A gyömbér kiváló fertőtlenítő, s mivel mindig tartunk belőle otthon, segítségül hívtam éjszakára.

Noha a barátnőim ajánlgattak gyógyszertári készítményeket, nem szívesen alkalmaztam volna mesterséges szereket, miután örültem, hogy végre én és a szervezetem is jó barátságot kötöttünk a természetes gyógymódokkal. Sokan teába, reszelten és mézzel vagy citrommal keverve használják a gyömbért, de számomra akkor a leghatásosabb, ha a képen látható módon vágok belőle egy szeletet (igaz a vékony kis világosbarna héjbevonatot leszedem róla), s ezt elrágom.

Igen, valóban csíp, de ez együtt jár a kórokozó-ölő hatással. Most komoly fájdalmat okozott, ahogy érzem a csípős hatást egészen a fülemig - úgy tűnt, egész odáig elharapóztak a baktériumok. Gyakorlatilag alig aludtam éjjel, helyette pedig kitartóan gyömbért rágcsáltam, ami már csak azért sem volt egyszerű, mert alig bírtam nyelni. Közben igyekeztem meditálni és pozitív gondolatokkal traktálni magam - azt hiszem inkább kevesebb, mint több sikerrel, mert nagyon fáradt voltam. Nem mondom, hogy kellemes éjszaka volt, de tény: másnapra sokkal jobban lettem! Pedig éreztem, hogy a lázas betegség határán voltam, mégis a kirándulásra már viszonylag fitten érkeztem. Igaz, hogy végig viseltem a sálamat és melegebb kabátot, mint a többiek, valamint kapucnit, de teljesíteni tudtam a 10 km-es terepi sétát.

Nem mondom, hogy legszívesebben nem nyúltam volna szívesen azon az éjszakán valamilyen fájdalomcsillapítóhoz, vagy azzal kevert torokfertőtlenítő tablettához, de megérte a kitartás: a máskor a torokfájást követő nátha is elmaradt, és csak kis utókezelést igényeltem kevés plusz gyömbérrel és hársfa-, valamint kamillateával. A természetes módszerek igenis csodaszerek, ha kitartóan alkalmazzuk őket!

(Forrás: hajraegeszseg.hu)